lav din egen nisse

Hoved og hænder er modelleret i Super Sculpey Clay, som er et plastisk materiale, der bliver hårdt, når det bages i ovnen ved 130 grader. OBS,- hænderne er meget sårbare over for slag og stød,- så nisserne er ikke legetøj .  Man starter med styroporkugle 40mm, som sættes på en pind.
Matrialer og tilbehør kan købes hos:
Creativ company

Sculpey clay

Påsætning af pande , kinder og hage: Panden er en rullet pølse, kinderne er en kugle, som deles i 2 lige store dele, hagen er dråbeformet,- prøv dig frem ;-)

Håndlavet nisser

Lav en pandekage, som betrækker kuglen og pande/kinder/hage . Næsen er en dråbeformet lermasse .  Øjnene er af hvid Fimoler, en ca 10mm kugle deles i 2 lige store dele, og er bagt på forhånd.

hjemme lavet nisse

Derefter sættes øjenlåg, og læberfast, ved at gnide lerovergangene til de er væk. Det tager sin tid- og er et tålmodighedsarbejde- form derefter hagestykket.

Herefter bages hovedet  i ovnen på 130 gr. overdækket af et stykke bomuldsvat i 20min. -fjern vattet og bag endnu 20 min. hold øje med at nissehovedet ikke bliver for mørkt.

Hovedet bliver malet med acryl hobby maling, et meget tyndt lag til kinderne og læberne,- lidt mere på øjnene- udtænk hvordan du bedst kan lide øjne. Håret er lammeskind, det limes på med varm limepistol.. Huen er tubestrik 100mm. Kroppen er ledninger hvorpå der vikles gamle klude, så det former en krop. Man kan vælge at komme pladevat rundt om arme og ben, så de virker lidt fyldigere når man rører ved dem.

Tøjet kan syes af de stoffer, som passer til din type af nisse, Keilholt nissen er typisk en skovnisse.

Det færdige resultat,- som blev solgt på Gisselfeld julemarked 2013